Recept za torto-nujno

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. apr 2011 16:03

Orehe in lešnike in mandlje in še pomarančni liker ima Vasina torta.

Vendelina jr.

barbara987  

član od: 4.3.2010

sporočila: 49

26. apr 2011 20:04

hvala vsem za trud, sem pregledala vse recepte za torte ampak ga ni več objavljenega...verjetno se je uporabnica izpisala in zbrisala tudi njene recepte...bom probala dobiti še od znanke recept, ki je to torto že večkrat delala... barbara987

atos  

član od: 30.10.2008

sporočila: 105

26. apr 2011 20:06

In če ga dobiš, ga še nam zaupaj, prav. pozdravček atos

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. apr 2011 19:08

barbara987 je napisal/a:
hvala vsem za trud, sem pregledala vse recepte za torte ampak ga ni več objavljenega...verjetno se je uporabnica izpisala in zbrisala tudi njene recepte...bom probala dobiti še od znanke recept, ki je to torto že večkrat delala...

barbara987

 

http://www.kulinarika.net/recepti/9658/sladice/vasina-t

nola

barbara987  

član od: 4.3.2010

sporočila: 49

27. apr 2011 19:56

Rebecca zelo podobno temu, vednar se pri tej torti plasti ne ponavljajo...je 5 plasti in vsaka je različna barbara987

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. apr 2011 6:30

Barby, a word of advice:

Tule ti kolegice prijazno sugerirajo recepte. Ker smo prijazne in ker se spominjamo sladkega vznemirjenja ko je vsaka svojemu srčnemu kralju prvič delala torto (ali nekaj smiselno podobnega). Ker je tudi vsem jasno, da je bilo tisto pecivo bolj začetniško, ampak štelo je vznemirjenje. In tista torta je bila bolj v stilu biskvit plus marmelada plus čokoladni preliv, ampak on je bil blažen. Potem se pa z leti dobi rutina, on postane bolj izbirčen, ampak vsakomur, ki ga posluša, razlaga, kako njegova kraljica najbolje kuha in peče in se pač vznemirjenje prenese na nek drug nivo.

Ti, barby, pa tule že dva dni razlagaš koliko receptov da si prebrala, pa da ni noben recept pravi, pa na vse predloge razložiš, da to ni TO ....ja pa dobro, pa kaj bi pa rada, daj se no malo spusti na zemljo.

Ker neke wow torte, ki bi bila točno taka, kot si jo že nekoč jedla - take ne bo. Je o tem že Proust vse napisal. Če iščeš ideal od torte, s katerm boš šarmirala fanta - je za to škoda energije. Če ga ne šarmiraš brez torte in če v to nisi prepričana, ti tudi nobena torta ne bo pomagala. Če bi rada naredila wow od torte s petimi plastmi - draga moja, koliko plasti si pa do sedaj delala na torti, katerikoli....? Če nimaš kilometrine v tem je pet plasti iz prve zanesljiv recept za dizaster. Si sploh  ne moreš misliti, kaj vse gre lahko narobe pri petih plasteh in kako je težko ravnati, da je stvar kolikor toliko vzporedna. Da ne govorim, da brez bazične opreme se niti biskvita ne da narediti, vse kaj je bolj advanced, pa zahteva precej dodatne posode in logistike. Kako stojš s tem?  

In zadnje: ta recept ni, pa ta tudi ni, pa oni tudi ni....ali iz teh receptov sestavi svojo torto in jo prodaj kot največji original ali pa preprosto nehaj s tem, kaj vse NE in kupi torto v slaščičarni.  Ker ljudje, ki se odločajo na temelju tega, kaj vse NE, se hudičevo slabo odločajo tudi pri ostalih stvareh v življenju, ki so bistveno bolj pomembne od torte.

Mimogrede, fant, če je pravi, bo za prvič z guštom pojedel tudi presuho sacherco....

Vendelina jr.

barbara987  

član od: 4.3.2010

sporočila: 49

28. apr 2011 10:17

Vandelina, jaz sem hvaležna vsem za trud. Iščem pa poseben recept zato sem tudi napisala novo temo, ker drugače bi si sama poiskala enega iz že obstoječih. Drugič: svojemu fantu sem spekla že kar nekaj tort, saj jih sama pečem že približno 8 let, tako da imam za sabo že kar nekaj izkušen. Tokrat sem hotela narediti nekaj novega, ker sem že navajena teh raznoraznih sadnih, čokoladnih, ledenih, jogurtovih, itd tort. Ker smo imeli veliko praznovanje, sem želela narediti nekaj drugačnega. Sedaj sem tako spekla drugo torto ker tega recepta nisem našla. Tretjič: torte v slaščičarni mi niso všeč, saj jih je večina za moj okus preveč umetnih, poelg tega jih pa raje spečem sama, saj je peka sladic moj hobi. Četrtič: ne morem iz teh receptov od vsakega nekaj "pobrati". Ker torte iz 5 plasi ne moreš kar tako namešati. Potrebno je paziti kakšen je sloj, da se ne zmešajo skupaj in da se zgornji ne sedede v spodnjega, poleg tega se morajo ujemati še glede okusov. Petič: sama res uživam v pripravi tort in ostalih sladic, zato vedno iščem nove recepte, težje, ki mi predstavlajo nekakšen izziv. Če bi tudi ti spekla na leto recimo 10 tort ali več, bi se verjemi naveličali nekih standardov in bi rada naredila nekaj novega. Vem, da bi fant pojedel vsako mojo torto, tudi če nebi bila preveč dobra. barbara987

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. apr 2011 10:23

Draga moja, če pečeš že 8 let....bi morala zadevo narediti tik tak brez tegale topica.

Sicer pa ti želim lepo življenje in uspeh pri tej zadevi. In pri ostalih tudi.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti